30 Ocak 2013 Çarşamba

~ EVDE SALEP YAPIMI ~




Salep bir çoğumuz için kış aylarında akla gelen ilk içecek. Tarçınlı, üzerinde dumanı tüten bir salebe çok az kişi hayır diyebilir. Saf salepten evde salep yapabilir veya 2. tarifteki gibi de deneyebilirsiniz.

Salebiyle ünlü, hakkını vererek yapan birçok adres var. Ancak biraz uğraşla siz de evde hazırlayabilirsiniz.

Malzemeleri:
Yarım çorba kaşığı salep
4 bardak süt
2 çorba kaşığı toz şeker
Tarçın

Yapılışı:
Salep ve şekeri tamamen karıştırın.
Karışımı bir tencereye alın.
Sütü üzerine yavaş yavaş ekleyerek tamamını eritin.
Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
15 dakika kadar pişirmeye devam edin.
Koyulaşmaya başladığında ateşten alın.
Fincanla servis ettiğiniz salebi toz tarçınla süsleyebilirsiniz...


Ev Yapımı Salep İçin

Malzemeler: 1 tatlı kaşığı nişasta 1 tatlı kaşığı patates nişastası 1 tatlı kaşığı pirinç unu 1 su bardağı süt 1 1/2 çorba kaşığı toz şeker Tarçın (istenildiği takdirde)

Yapılışı: Tencerede nişasta, patates nişastası ve pirinç ununu hafif kavurun. Daha sonra süt ve toz şekeri katın. Kıvam alıncaya kadar pişirin. Üzerine de istenildiği takdirde tarçın serpip servis yapabilirsiniz..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder