18 Eylül 2013 Çarşamba

~ Osmanlı Şerbetlerinden Elma Şerbeti Tarifi ~




Şerbet Osmanlı’da günlük yaşantıyı geleneksel davranış kalıplarını etkileyen, Sultanın sofrasından fakir sofrasına kadar eksik tutulmayan, çeşit çeşit yapılan, her evde her zaman ansızın gelen misafire sunulması gereken en önemli ve leziz ikramlardan biriydi. İşte bu nefis şerbetlerden biri olan Elma Şerbeti Tarifi.

Malzemeler: 2 kg yeşil elma, 1 kg toz şeker, 2 litre su, 2 adet tarçın çubuğu, 2 adet elma kabuğu rendesi

Hazırlanışı: Elmaların kabuğunu soyup dörde bölün. Çekirdekleriyle birlikte derin bir tencereye alın. Sırasıyla çubuk tarçın, su, elma kabuğu ve şekeri ilave edin. 30 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın. Soğuyuncaya kadar tencerenin kapağı kapalı şekilde bekletin. İnce delikli bir tülbentten süzüp soğutun. Servis yapın.. Afiyet Olsun...

(ölçü tam olarak bu şekilde, ama tercihe göre şeker miktarını daha az kullanmanızda yarar var)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder