9 Şubat 2015 Pazartesi

~ ÇAYIN FAYDALARI ~


Dünyada çay ile ilgili yapılan araştırmaları incelediğimizde çay içmenin büyük faydalarını görüyoruz. Düzenli olarak günde üç bardak çayın kalp krizinden, baş ağrısına kadar birçok sorunu ortadan kaldırdığı görülüyor. Londra Üniversitesi Eczacılık bölümünden Profesör Simon Gibbons: “Sabah, öğlen ve akşam olmak üzere günde üç bardak çay içilmeli. Çayı, sıcak suyun içinde en az 5 dakika bekletin” diyor. 

• KALP KRİZİNİ ENGELLİYOR: Hollanda’da 15 yıllık bir araştırmanın sonucunda, çayın içindeki antioksidanların kötü kolesterolü ve kalp krizi riskini azalttığını ortaya çıktı.

• SİNDİRİME YARDIMCI: Yeşil çay, sindirim sistemini daha çok çalıştırıyor ve kötü yağların yüzde 30 oranında atılmasını sağlıyor. Zencefil çayı ise mide bulantısına ve akşamdan kalmaya iyi geliyor.

• BEYİN TÜMÖRÜ RİSKİNİ AZALTIYOR: Northumbira Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma her gün 100 ml çay içen birinin beyin tümörü riskini yüzde 34 oranında azalttığı açıklandı.

• KANSERLE SAVAŞIYOR
: Çayın içinde bulunan polyphenoller, kanserli hücrelerin büyümesini durduruyor.Çayda, sebze ve meyvelerden daha çok antioksidan olduğunu belirten Tayvanlı bilim adamları günde bir bardak yeşil çay içmenin akciğer, prostat ve mide kanserine yakalanma riskini azalttığını belirtti.

• EN İYİ AĞRI KESİCİ: Harvard Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, düzenli olarak çay içenlerin bağışıklık sisteminin, ortalama bir insandan 5-6 kat daha kuvvetli olduğunu ortaya çıkardı.

• CİLT SAĞLIĞI İÇİN FAYDALIDIR:
Çayın içinde bulunan alkylmanin maddesinin bakteri ve parazitlerle savaştığına dikkat çeken bilim adamları, çayın cilt sağlığına da iyi geldiğini bildirdi.

• UYKUSUZLUĞA BİREBİR: Yatıştırıcı etkisi olan triptopan amino asidi, çayın içinde yüksek oranda vardır. Bu sayede gerginlik ve uykusuzluk için uzmanlar çay tavsiye ediyor.

Tabi her şeyde olduğu gibi, fazla çay tüketmenin zararları da var, (çayın faydası olduğunu biliyoruz, ama fazla tüketildiğinde zararlarının da olduğunu unutmamak gerekir) bu yüzden bu güzel nimeti kararında içmek lazım. Uzmanlar çayın 70 deceden daha sıcak içilmemesi için uyarıyor. Ayrıca çayı taze demlenmiş içmeli, 1. Saatten sonra çayın demindeki faydalı maddeler yok olarak zararlı maddelere dönüşüyor.

Birçoğumuz yorulduğumuzda veya başımıza ağrı girdiğinde hemen 1 bardak çaya sarılmışızdır muhakkak, “Yorgunluk Çayı” tabiri de buradan geliyor zaten. Güzel olanı da bu ya, kendimizi iyi hissetmediğimizde, bizleri rahatlatabilecek doğal, katkısız gıdaları ve çareleri bulabiliyor olmak ve bu asırlardır böyle, teknolojinin hiç girmediği yerde de, en yüksek teknolojinin girdiği yerde de..




“Hastalandığım zaman bana şifa veren O'dur.” (Şura Suresi, 30.Ayet)

“Biz Kur'an'dan Mü'minler için şifa ve rahmet olan şeyler indiriyoruz.” (İsra Suresi, 82.Ayet)




1 yorum:

  1. guzel faydali bilgilendirme tessekkur ediyorum
    http://snelstedier.blogspot.nl/

    YanıtlaSil