17 Haziran 2013 Pazartesi

~Dondurulmuş Limonun Şaşırtıcı Faydaları~


Limon denince aklımıza ilk önce limon suyu ve C vitamini gelir. Limonu dondurduktan sonra kullanmayı eminim bir çoğumuz düşünmemişizdir. Ama bakın donmuş limonun bize ne gibi faydaları var. Uzmanlar araştırmış, bana da aşağıdaki bilgileri sizlerle paylaşmak düşmüş. Okuyalım, unutmayalım ve uygulayalım! :) .. Selam ve dua ile..

Limonu yıkayıp buz dolabınızın buzluk bölümüne koyarak dondurun. Gerektiğinde limonu rendeleyerek her türlü yemeğinize kullanabilirsiniz. Kabuğuyla rendelenen limonun sadece suyunda bulunandan 5 veya 10 kat daha fazla vitamin içerir. Ayrıca rendelenmiş limonun dinçleştirici ve vücuttaki toksinleri giderici etkisinden yararlanacaksınız. İşte bunun için limonu buzluğa koyun, donsun ve her gün yemeklerinizin üzerine rendeleyin. Böylece, yiyecek ve içeceklerinizi daha leziz hale getirip daha sağlıklı ve uzun yaşamın anahtarını elinize alın.

Limon (Citrus) kanser hücrelerini öldüren mucizevi bir üründür. Kemoterapiden çok daha tesirlidir. Limonun birçok vasfı sayılabilir ama en ilginci urlar, yumrular, kistler, tümörler üzerindeki etkisidir. Bu bitkinin her tür kansere iyileştirici etkisi kanıtlanmıştır. Bazıları onun her tür kanserin tedavisinde faydalı olduğunu söyler. Ayrıca geniş spektrumlu anti-bakteriyel olarak iltihaplara/enfeksiyonlara ve mantara karşı kullanılır. Dahili parazit ve bağırsak kurtlarına karşı etkindir. Çok yüksek tansiyona karşı kan basıncını düzene sokar. Anti-depresandır. Strese ve asabi bozukluklara karşı iyi gelir.

Limon ağacından elde edilen bileşiklerin, bütün dünyada kemo-terapide kullanılan ürünlerden 10 000 kat daha iyi olduğu saptanmış, kanser hücrelerinin gelişmesini yavaşlattığı gözlemlenmiştir. Daha da şaşırtıcı gözlem şudur ki: Limon özü kötü huylu kanser hücrelerini tahrip ederken sağlıklı hücrelere hiç zarar vermemektedir..




1 yorum: