10 Aralık 2013 Salı

Portakal Kabuğu ve Zeytinyağı İle Doğal, Aromatik, Mum ve Mumluk



Çocukluğumuzdan kalan bir hatıra; sobanın üzerine konan portakal kabuklarından çıkan yanık portakal kokusu :)

Yapılışı: Portakalı ikiye kesip içini çıkartıyoruz. Üst kabuğun tamamını temizliyoruz, kabuğun üzerine bıçakla şekiller çizebilirsiniz (üst kabuğu kapatınca ateşin sönmemesi için 5-10 delik açmak gerekli). Alttaki kabuğun beyaz çıkıntısını fitil niyetine kesmeden bırakıyoruz. Alt kabuğa şekildeki gibi zeytinyağı dolduruyoruz ve fitili de iyice yağlıyoruz (hatta yağ ile ovuyoruz). Alt ve üst kabuğun dışına karanfiller saplayıp denerseniz; yayılan rayiha sizi daha da mest edecektir...

Paylaştığım foto bana ait değil, ama bizzat denendi, test edildi. Sonuç; Mükemmel!...

ÇOCUKLAR YANLARINDA BÜYÜKLERİ OLMADAN LÜTFEN, AMA LÜTFEN DENEMEYE KALKIŞMASINLAR!!!...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder